Εκείνος που για τον εχθρό μιλάει

Έπειτα οι Γνώστες, οι Θεματοφύλακες και οι Κλειδοκράτορες του Τσίρκο γέλασαν ηχηρά και σταμάτησαν για λίγο για να κοιτάξουν τους άλλους που τους ονόμαζαν "ο κόσμος" και που ήταν περισσότεροι από αυτούς. Ένας, ο πιο φτενός και σβέλτος, σκαρφάλωσε επιδέξια και, με μια χορευτική κίνηση, μισάνοιξε το στενό πορτάκι στο πάνω μέρος της πόρτας.
"Τι γυρεύετε, άνθρωποι;" ψέλλισε συριστικά.

Έστεκαν όλοι, οι ακροβάτες,  οι ταχυδακτυλουργοί, τα τέρατα και οι τεχνίτες μέσα στη χιονοθύελλα, ακίνητοι, κοιτάζοντας άπληστα πίσω απ' τη τζαμαρία τις φλόγες στο τζάκι που έτρωγαν τον αέρα και τον εαυτό τους για να ζεστάνουν την Κεντρική Σκηνή.
Κάποιες μορφές ξεχώριζαν και πλησίασαν την πόρτα, κοιτάζοντας ψηλά, προς το άνοιγμα.
"Ήρθε η ώρα να φύγετε." είπαν.
"Ναι, πρόκειται για ανταρσία." είπαν.
"Ο κόσμος δεν σας θέλει" 

Έγινε για λίγο σιωπή. Μετά ο ήχος από άλλα πορτάκια να ανοίγουν, μετά κι άλλα πρόσωπα να εμφανίζονται. Οι αχνιστές ανάσες τους καθώς έβγαιναν απ' τα ανοίγματα της τζαμαρίας θύμιζαν πλοίο έτοιμο να αναχωρήσει για μακρινές θάλασσες.
"Και ποιος θα φροντίζει τη φωτιά;" ρώτησαν.
"Ή μήπως νομίζετε ότι χωράτε όλοι στην Κεντρική Σκηνή;" ρώτησαν
"Τι νομίζετε τέλος πάντων ότι εσείς μπορείτε να κάνετε διαφορετικό;"

"Δεν καταλάβατε" είπαν οι μορφές από τη χιονοθύελλα.
"Είμαστε απλά οι επόμενοι"
"Τώρα ο κόσμος θέλει εμάς"

Έπειτα τα πρόσωπα από τα ανοίγματα χάθηκαν και κανείς δεν τα ξανάδε ποτέ. Έπειτα η πόρτα της Κεντρικής Σκηνής άνοιξε μ' ένα απαλό τρίξιμο, μόλις μια ιδέα, ίσα για να τρυπώσουν οι μορφές μέσα.

Έπειτα η πόρτα έκλεισε κι οι Γνώστες, οι Θεματοφύλακες και οι Κλειδοκράτορες του Τσίρκο γέλασαν ηχηρά και σταμάτησαν για λίγο για να κοιτάξουν τους άλλους που τους ονόμαζαν "ο κόσμος" και που ήταν περισσότεροι από αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου